Friheden MC Danmark

Speedway Grand Prix

Verdens bedste speedway-kørere under 21 år er samlet i Slangerup søndag den 19. september, hvor kampen står om det danske mesterskab. Selvom det "kun" er DM der køres om, er det ingen overdrivelse at betegne kørerne som verdens bedste. Det danske U21-landshold har nemlig netop vundet VM-guld.

I alt 16 unge talenter stiller til start ved DM-Finalen og blandt deltagerne er naturligvis også fire af de nykårede verdensmestre, som bliver genforenet for første gang siden triumfen i England i sidste weekend. De mangler dog femtemanden Peter Kildemand, som ikke klarede kvalifikationen til finalen tidligere på året

Favotitfeltet til DM-medaljerne skal naturligvis også findes blandt landsholdskørerne.

Landsholdskaptajnen Patrick Hougaard er forsvarende mester og har vundet medalje ved U21-DM de seneste 5 år og kører på søndag sin sidste U21-finale, da han falder for aldersgrænsen med udgangen af indeværende år.

Landsholdskaptajnen skal dog ikke forvente at få noget forærende af de øvrige landsholdskørere - og han bør særligt holde godt øje med Rene Bach. Ikke nok med at Rene Bach imponerede i VM-finalen med maksimum 15 point, men den unge sønderjyde har også hjemmebane i Slangerup, når han kører i Dansk Metal Speedway League, hvilket kan give ham en yderligere fordel. Ligesom Rene Bach har også landsholdskører Lasse Bjerre hjemmebanefordel på speedway-ovalen i Slangerup.

Landsholdskører Michael Jepsen Jensen har ligeledes haft en flot sæson og er blandt favoritterne. Jepsen Jensen er næstefter Rene Bach den ungdomskører, der har den bedste scorer i den danske liga.

Landsholdskørerne skal dog ikke tage noget for givet, da der er mange andre unge talenter på vej frem. Blandt de helt nye kørere finder man eksempelvis den kun 16-årige Mikkel B. Jensen, som er i gang med sin første sæson på 500cc. Mikkel B. Jensen har vist imponerende kørsel i hans debut-sæson og er allerede fast mand på ligaholdet i Vojens.

De 16 unge kørere sætter hinanden stævne søndag den 19. september kl. 14.00, men portene åbnes for publikum allerede kl. 12.00 - det hele finder sted på Slangerup Speedway Center - Hørup Skovvej 5A, 3550 Slangerup.

Nicki Pedersen vil i år forsøge at blive den første danske rytter til at vinde tre på hinanden VM og kun den anden, efter Hans Nielsen, til at hævde den titel til en fjerde gang. Nåede finalen i hver af de første ni praktiserende læger i 2008, en grad af konsekvens, at til trods for ham at vinde én gang sikrede World titel. Vandt også FIM Speedway World Cup med sine danske kolleger. Med ni sejre i sine 77 Grand Prix-optrædener Pedersen er fjerde på listen over all-time vindere bag Tony Rickardsson, Jason Crump og Tomasz Gollob.

Nyeste kommentarer

11.08 | 10:10

Hej har lige kigget forbi siden,og mindes gamle dage: Kan se et par af ...

29.04 | 15:30

Hej med jer Jeg var lige forbi i dag men kunne ikke lide at komme ind men ...

04.09 | 21:32

Der er fejl i linket

11.03 | 15:44

Hej Friheden MC Jeg hedder Claus Kah og er trommeslager i T...